Qırım platforması, cian ittifaqdaşlığınıñ evelligi olaraq Qara deñiz vilâyetteki telükesizligini yapmağa yardım ete bile - Zelenskiy 

Любезна Катерина
·
10:14, 20 Oraqay
Qırım platforması, cian ittifaqdaşlığınıñ evelligi olaraq Qara deñiz vilâyetteki telükesizligini yapmağa yardım ete bile - Zelenskiy 
Foto menbası: Офіс президента

Qara ve Azaq deñizlerniñ halqara deñiz aqnıñ saasına qaytaruvı ve geminiñ areket etüv telükesizliginiñ ğayrıdan tiklevi, cian ittifaqdaşlığınıñ evelligi olmaq kerek ve bunıñ olması içün esas bir aleti, Qırım platforması ola bile. 

Bunıñ aqqında Ukraina prezidenti Vladimir Pütin, Gürcistanda iş ziyaretinen bulunaraq haber etti, yaza Prezident ofisi oraq aynıñ 19.

"Büyük diqqatını bugün Qaradeñiz vilâyetteki telükesizlik ve mudafaa işdeşliginiñ inkişafına alıp berdik. Qara ve Azaq deñizlerniñ halqara deñiz aqnıñ saasına qaytaruvı ve geminiñ areket etüv telükesizliginiñ ğayrıdan tiklevi, cian ittifaqdaşlığınıñ evelligi olmaq kerek ve bunıñ olması içün esas bir aleti, "Qırım platforması" ola bile",- qayd etti o KHV içün arizasında.

Tafsilâtlıca oquñız: Konfrontatsiya meydanı. Ukrainanıñ Qara deñızdeki NATO telükesizlik strategiyasında yeri

Ukrain devletiniñ başı, telükesizlik meselesini Gürcistan prezidenti Salome Zurabışvili, Moldova Cumhuriyetiniñ başı Maya Sandu ve Avropa şurasınıñ prezidenti Şarl Mişelnen muzakere etken edi. Zelenskiy, bulunğan liderlerni arman aynıñ 23 Kiyevde ötkerilecek olğan Platformanıñ sammitinde körmege memnün olacaq dep olarnı bildirdi.

Belli olğanı