Rusiyege imdat bildirgen  blogeri Anatoliy Şariy qarşı yañı cinayet davalarını açtılar

Любезна Катерина
·
13:16, 19 Kirazay
Rusiyege imdat bildirgen  blogeri Anatoliy Şariy qarşı yañı cinayet davalarını açtılar
Foto menbası: Instagram/anatolijsharij

General prokuror ofisi ve qabarcılıq toqtatqan Milliy agentligi (QTMA) Rusiyege imdat bildirgen  blogeri Anatoliy Şariy qarşı  kelir temizlev, bergi berüvden  qaçması ve “Şariy firqası” maliyeti ile mahinatsiyalar sebebinden yañı cinayet davalarını açtılar.

Bunı “AŞ” firqadan milliy mebusı Öleksiy Gonçarenko öz Facebook saifesinde haber ete.

Gonçarenko Şariy ömür arqadaşınnen alınğan mülkuyeti ve  “Şariy firqası”  maaliy menbaları aqqında sorğularına genprokuror Ofisnin ve QTMA. cevaplarınnen paylaştı.

Böyle Genprokuror ofisi cevabına köre, Ukraina Devlet fiskal hızmetinin maaliy taqıqatlar idaresinen bu sebepten endi taqıqat keçerile.

QTMA “ Şariy firqanıñ” esabatlarını taqıq etkende cinayet qanun bozuv alametlerini taptı: yalan maliy malümatlarnıñ berüvi, firqağa para bergen insanlarnıñ kelirlernıñ uyğunması. 

Malümatlarğa köre, QTMA episi malümatlarını Milliy politsiyağa berdi. Bu kerçekten dava endi açıldı. Ondan ğayrı Fiskal hızmetine de malümatlar berildi.

Malümat olaraq

  • Litvaniya Tış işler nazirligine blogernin Anatoliy Şariynin qaçaq statusnı yasaq ettiler ve oñı non-grata şahsiyet ile ilân ettiler.
  • Fevralnıñ 16-na Anatoliy Şariyge Ukraina Cinayet qanunnamesi ile “Devlet hainligi” “Grajdanlarnıñ olranıñ irq, milliy munasibeti, diniy qatiy işançları, saqatlıq ve başqa alametler ile musaviy uquqlılıq bozuvı” maddeler ile şübe bildirildi.
  • Videobloger Anatoliy Şariy öz Rusiye taraf fikirinnen belli oldı. Öz YouTube kanalındave 112 Ukraina, ZIK,, NewsOne telekanlardv o ukrain ükümetini tenqıt ete edi. Ğıyabiy “Şariy firqası” siyasiy quvetnıñ başı ola.