Siyasiy mabusne Abdulayevğa ceza tevqıfhanesinde bulunmasını daa bir ayğa çoqlaştırdılar

Присяжнюк Владислава
·
13:25, 08 Quralay
Siyasiy mabusne Abdulayevğa ceza tevqıfhanesinde bulunmasını daa bir ayğa çoqlaştırdılar
Foto menbası: Крымская солидарность

Aqmescitteki “Hizb ut-Tahrir” davanıñ azasına Teymur Abdullayevğa ceza tevqıfhanesinde bulunmasını 6-ci iyünğace çoqlaştırdılar.

“Qırım birdemliginin” malümatlarğa köre, bunı anası Dilâra Abdullayeva ve ömür arqadaşı Alime Abdullayeva haber ettiler.

“Oğlumı, onıñ insan qıymetini alçaqlaştırıp, suvuq kirli kartser içinde tutalar, “ - Abdullayevniñ anası ayttı.

 Teymur Abdullayevniñ ömür arqadaşı aytqanına köre, suvuq taban yuqlağanı sebebinde boğazı ağırmaq başladı. Ondan ğayrı, Alime Abdullayeva haber etti ne aqıynıñ yuasımı ile meseleleri bar.

“Ceza tevqıfhanesinde yataq yerini divarğa  iliştireler ve tek aqşam östü yıbereler. O bütün kün ayaq üstüne turmağa qatlanmayıp suvuq tabanğa yattı”,- Alime Abdullayeva  ayttı.

Malümat olaraq 

  • 2020 senesi dekabrya ayında Teymur Abdullayev COVID-19 hasta edi, hastalığnıñ aqıbetleri qaldı. 2020 senenin   mart ayında Adbullayevnı Başqortastanğa,  Salavat şeyernin FCHA № 2 apsishanesinege  ceza çekmek yolladılar. Kelgeni soñ oñı doğru ceza tevqıfhanesinde qapattılar.
  • 2019 senesi, iyünnin 1.8-ne Rostov-na-Donu Şimaliy-Kavkaz ortaq arbiy makemesi Rustem İsmailovnı 14 yılğa, Ayder Salidinovnı ve Emil Cemaledinovnı - 12 yılğa, Teymur ve Üzeir Abdullayevlar  ağa-qardaşlarını 17 ve 14 yılğa apis cezasına makemeledi. 2019 senesi dekabr ayınla Rusiye Yuqarı makemesi episine jeza vıqıtını yarım yılğa azlaştırdı.