Ukrainlerini aqaret etken Kiyev makemecinin qızı afu videosını yazdı

Присяжнюк Владислава
·
12:15, 08 Quralay
Ukrainlerini aqaret etken Kiyev makemecinin qızı afu videosını yazdı
Foto menbası: УНІАН

Ukrainlerini aqaret etken Kiyev makemecinin Hristina Konstantinovanıñ qızı Anastasiya, kim bir kün ögünde ukrainlerini rus artisti Bastı aqqında sezlerinnen açuvlandırğan edi, vatandaşları içün afu videosını yazdı.

Bunı o şahsiy Instagram saifesinde haber etti.

“Anastasiya ayttı, ne onıñ Basta aqqında sözleri doğru degil, çünki o onıñ siyasiy fikirlerini bilmey edi, tek icadınıñ mühlisi edi. 

“O kerçekten Qırım işğaline imdat bildergen olsa, men bu fikirge qoşulmayım. Grajdanlarmız aqqkında öz qattı sözlerim içün afu soramaq isteyim,  çünki olar öz territoriyasını qorçalaylar ve territorial bütünligi meraqaları içün küreşeler”, - ayttı.

Daa qız “ukrain Qırımı vaqıtace işğal olğanı sebebinden” öz duyğudaşlığını bildirtti ve o kerçektekn “Ukraina Qanunnamesini ürmet etken ve episini öz işinnen qazanğan uquqçilar qorantanıñ azası” olğanını tasdıqladı.

Malümat olaraq

  • Bir kün ögüne Taras Şevçenko adlı Kiyev milliy universitetnin studenti ve Kiyev şeyeyernin Peçerskiy sakkemeniñ makemecinin qızı Anastasiya Konstantinova oñıñ mudafaasına turdv ve Ukraina işğal  etilgen Qırımnı qaytarmaq olmaz ayttı. Ondan ğayrı o ukrainlerini “bıdlo ve masqaralar” dep aqaret etti, ve Ukrainağa çoqtan normal artistler kelmeyler dep qoştı.
  • Kiyevge rus reperi Basta  (Vasil Vakulenko) keldi.Evelsi oña işğal etilgen Qırımda kontsertler ve işğalğa imdat tedbirlerine iştiraqsebebinden Ukrainağa kirmek içün yasaq çıqarılğan edi.