2013 senenin mevisimi stastistikağa köre Qırım içün eñ muvaqıyetli edi - Tsaruk

Любезна Катерина
·
17:52, 07 Quralay
2013 senenin mevisimi stastistikağa köre Qırım içün eñ muvaqıyetli edi - Tsaruk
Foto menbası: Турпром

Qırım işgal  olğandan evel 2013 senenin mevisimi stastistikağa köre eñ muvaqıyetli edi - 5 800 000 turistler kelgen ediler.Bu yıl ruslar işğal etilgen yarımadağa bir sebebinden keleler -  rus turistleri raatlanmağa barğan devlertlerge sınırlar qapaldı.

Bunı Suspilne Qırımğa “Turizm inkişaf merkezi” grajdan teşkilâtnıñ müdiri Volodimir Tsaruk haber etti.

“Qırım umumiy Ukraina nezareti astında olğanda 2013senenin mevisimi stastistikağa köre eñ muvaqıyetli edi. Qırımda ukrainler, ruslar, ecnebiyler ile 5 million 8 yüz bin turistler raatlanmağa kelgen ediler, olar çeşit devletlerden aslı de maniyasız keldiler. O vaqıt böyle raqamlar rekord sayılğan ediler ve böyle kösterğıçke yetmek qıyin sayıla edi. Ne içün 6-7 millionnen tolğan ve ötellerne, şifahanelerde yer yoq”, - ayttı.

Müdir aytqanına köre, soñki yıllar devamında tek yıfaq musafirhaneler yanhından tertip etip yigrmi odadan yigirmi beş oda yaptılar. Bu farq etmedi.

“Korgenimizge köre, mayıs tatillerine bıltırdan çoq ruslar keldiler. Lâkiin  sebebi bir  - episi sınırlar qapalı.  Turkiyege, turk kurortlarına  yolamalar alğan  beş yüz bin ruslar aprelnin başına  başqa yollar aramağa mecbur ediler. Emiratlar ğayrı, başqa devletrge muntazam uçqan reysler yoq. Ucuz raatlanmağa istegen ruslar aqımı ya da Turkiyege ya da Yegipetke kete. Bu aqıqiydir. Bu sebepten şimdiki vaqıtında turist aqımnıñ mayıs tatillerge 15-20 faizge çoqlaşuvı qayd etildi. Umumiy yıllıq statistikada 6 million de olmazdır”, - ayttı Tsaruk.

Malümat olaraq 

  • İşğal etilgen Qırımda mesken icaresiniñ fiatları östi.
  • Qırımnıñ işğal başı Sergiy Aksönov bu mevsemda yarımadada 10 million tursitler kelgenine ümüt ete.
  • Rusiye prezidenti Volodimir Pütin işğal etilgen Qırımnıñ turist potentsialnı yüksekletmek emir etti ve turistler içün keşbek programalarını devam etti.