ABŞ ve Büyük Britaniya beraberlikte Ukraina qarşı yapılğan Rus tecavuzına qarşılıq köstertmege añlaştılar

Любезна Катерина
·
15:21, 04 Quralay
ABŞ ve Büyük Britaniya beraberlikte Ukraina qarşı yapılğan Rus tecavuzına qarşılıq köstertmege añlaştılar
Foto menbası: АР

ABŞ ve Büyük Britaniya tış siyasiy müessiselerniñ reberleri Entoni Blinken ve Dominik Raab Rusiye tecavuzı qarşı quvetlerini birleştirmege añlaştırdılar.Londonda memurlar qarşı areketlerniñ imkânlarını muzakere ettiler. Olar soñki rus eskalatsiyası sebebinden Ukrainağa ortaq imdat fikirlerini ilân etecekler.

Bunı olar Londonda keçken aytışma neticeleri ile brifing devamında maysnıñ 3-ne beyan ettiler, “Ukrinform” haber etti.

 Böyle, Büyük Britaniya tış siyasiy müessiniñ başı körüşüvde Ukraina sınırlarında Rusiye areketleri aqqında sual köterildi. Raab tecavuz areketlerge qarşı çıqmasınıñ müimligini qayd etti.

ABŞ devlet kâtibi Birleşkin Qırallığa Rusiyeni mesülietke çekmesine qoşulğanı içün teşekürler bildirtti. Blinken Moskvağa basımnı quveleştirmek ve beraberlikte Urainağa yardım etmek çağırttılar.

Malümat olaraq

  • ABŞ devlet kâtibi Entoni Blinken 5-6 mayıs künleri Ukraina prezidentinnen Kiyevde körüşmege niyet ete. Siyasiy suallerden yañı muavini memurnen beraber kelecek. Amerika diplomatı ABŞnıñ  suverenitetine ve territorial bütünligine ve Rusiye tecavuzine qarşı olğanını ve imdatını şahsiy bildirtmege istey. 
  • ABŞ BTHne yelçisi Linda Tomas-Grinfild BHTna 10-ci martta keçken brifing devamında ayttı, ne Amerika Birleşken Ştatları Qırım işğaline iç bir vaqıt razı olmacaqlar ve Ukraina şarqında olğan tecavuzine qabaatlı adamlarını mesülitke çekmege devam  eticekler.
  • ABŞ Ukrainanen Qırım deokupatsiya maqsadınnen platforma yaratmaq içün işbirlik yapmaq azır. 
  • Büyük Britaniyanıñ Ukrainada yelçisi Melinda Simmons aytqanına köre, devleti Rusiyenen Qırımda keçirilgen “qalp referendumnı” iç bir vaqıt qabul etmez, çünki o halqara qaydelerge ürmetsizlik ola.