Alman ekologlar “Şimaliy aqım-2” gaz ağınıñ qurmasına qarşı Baltiya deñızge zararı sebebinden dava açtılar

Любезна Катерина
·
14:03, 04 Quralay
Alman ekologlar “Şimaliy aqım-2” gaz ağınıñ qurmasına qarşı Baltiya deñızge zararı sebebinden dava açtılar
Foto menbası: 112.international

Alman tabiyat saqlav ve bioçeşitlik şurası (NABU) mayısnıñ 3-ne Gamburg memuriy makemesine “Şimaliy aqım-2” gaz ağınıñ qurmasını qarşı dava açtılar. Davada aytıla, ne bu gaz ağı  Baltiya deñıznıñ qoruq yerlerinden planlarğa köre keçecek, bu sezek deñız müitine zarar keterecek.

Bunı ekologik teşkilâtnıñ presshızmetine haber ettiler.

Bu dava daa bitmegen boru ağı Almaniya iqtisadiy zonağa bağlı.

Malümatlarğa köre, 2018 senesi başlanğan yasaq ceryanı soñki kere martnıñ 2021 senesi ekinci doğrulıtuv qayd etüvi soñ kenişlendi.Federal deñız ve gidrogafik agentligi bu yasağını 2021 senesi aprelniñ 1-ne red etti. Bu sebepten  Baltiya deñızge zararını azlaştırmaq ilk usulı - uquq tedbirlerini keçirmek.

Berilgen şikâyet sebebinden alman qısımına qurucılıq devam etmege olmay.

“Keçken yasaq ceryanğa sayyesinde biz qış vaqıtında quşlar qoruqına qurmasını toqtattıq. Lâkin “Şimaliy aqım-2” deñız tübine yaşağan yerlerini yoq eteler, zararnıñ miqyası 16 futbol çöllerine kelişe, tesir meydanı aslı dan on qat çoq ola”, - NABU prezidenti Yorg-Andreas Krüger ayttı.

Tabiyat saqlav qanunlarğa köre, ekosistemağa qoşulması birinciden tazmin tedbirlernen tazminat etilmek kerek. Bu sebepten Federal tabiat saqlav agentligi bozulğan riflerini ğayrıdan tiklemek talap etti. Amma “Şimaliy aqımnıñ-2” avuştırmağa bedel etilmege imkânı bar. 

“Bu Baltiya deñıznıñ tenqıqıy alına kelişmey. Ondan ğayrı, bu boru ağınıñ kerekligi suali daa de aktual ola”,- haberde aytıla.

Malümat olaraq