Rusiye telükesizlik Şurasınıñ kâtibi “teraktlar imkânı” Ukraina tarafından işğal etilgen Qırımda aqqınd hatip etti

Присяжнюк Владислава
·
17:19, 14 Çiçekay
Rusiye telükesizlik Şurasınıñ kâtibi “teraktlar imkânı” Ukraina tarafından işğal etilgen Qırımda aqqınd hatip etti
Foto menbası: kremlin.ru

Rusiye telükesizlik Şurasınıñ kâtibi Mikola Patruşev işğal Aqyarda Qırımda milliy telükesizligini temin etüvine bağışlanğan muşavere keçirdi . O Ukraina, AŞ ve NATO taraflarından terakt telüke aqqında hatip etti.

Aytqanına köre, yarımadada “ milliy telükesizligine havf etken şartlar saqlanılalar”.

Hatibine köre, telükelerniñ esas meleleri bu  “ABŞ destruktiv faaliyeti”, onıñ nezaretı asti NATO bloku,  Avropa Şuranıñ bazı devletleri, Ukraina ve Rusiyenin içindeki ve tış siyasetnin itibardan tuşuruvı ve halqara imicnin bozuvı, yesktremist ve milletçi ideologiyanıñ tarqaluvı.

Siyasetşinas  Öleksandr Hara  Suspilne Krim cevabına Rusiye içün adamlarını qorquzmaq normal ameliyat olğanını bildirtti.r“Rusiye bir taraftan Ukrainada olğan vaziyetini teqıq etmege tırışa,başqa taraftan bizni ortaq ve imdat bildirtken devletlerinnen aralarmıznı bozmaq tırışa. Ve elbette terrorizm olğanını ve onıñ UKrainanen  bağını köstertmek istey, çünki islam faktor bu birinciden malümat tesiri bar. Böyle areketler Rusiye qıtasına rus grajdanları ve işğal etilgen  ukrain grajdanlarını qorquzğanınnen bağlı. Olar içün bu normal ameliyatdır,” - siyasetşinas añlattırdı.

Malümat olaraq

  • Amerika Birleşken Ştatları öz arbiy gemilerini Qara deñızge yaqın vaqıtına yollamaq imkânı   baqalar. Böyle Beyaz Ev Ukrainağa öz imdatını köstertmek istey.
  • Rusiye ukrain-rus sınırnıñ nezaretsiz qısımlarınnen DLVİR yuzlar askerlerini ve binler tonnalar yaqarlıqlarını yollamaq içün qulanalar
  • Rusiye eki afta devamında Ukrainanıñ eki liderler Donbas qavğanıñ eskalatsiyası aqqında  subetini keçermek  teklifine cevap bermey.