Denisova ABŞ devlet kâtibnin muavini ile siyasiy mabusları ve blok etilgen NKP aqqında malümat berdi

Присяжнюк Владислава
·
13:49, 14 Çiçekay
Denisova ABŞ devlet kâtibnin muavini ile siyasiy mabusları ve blok etilgen NKP aqqında malümat berdi
Foto menbası: Facebook/ Людмила Денісова

Ombudsmen Lüdmila Denisova ABŞ devlet kâtibnin demokratiya, insanlar aqları ve yemek suallerden muavini Kara MakDonald ile işğal etilgen territoriyalarda insan aqlarınıñ riayeti aqqında muzakere ettiler.

Bunı Lüdmila Denisova şahsiy Facebook saifesinde haber etti.

Malümatlarğa köre, onlayn-körüşüv devamında ombudsmen Rusiyenin arbiy quvetlerni çoqlaştıruvı ve devamlı tecavuzı Ukraina sınırları boyu sebebinden öz raatsızlığını bildirtti. Rusiyenin areketleri insan aqlarınıñ bozuvı sayıla ve telüke vaziyetini doğura.

Denisova aytqanına köre, Ukraina şarqına 7 Dann nazaret-keçiş punktlarından tek eki Dane çalışa - "Stanitsâ Luganska" ve "Novotroitske".

NKP blok etilgenleri sebepten vaqıtace işğal etilgen territoriyalarda yaşağan ukrainler pensiyalarını ve içtimayıy ödemlerini almaq çareleri yeq.

Ondan ğayrı, 280 grajdanları qanunsız apiste tutulalar, olarnıñ arasında 44 askerler. 258 ukrain grajdanları habersiz ğayıp sayılalar. 133 ukrain grajdanları siyasey sebebinden taqıp etileler, olardan 114 qanunsız apislerde ve tevqıfhanelerde Rusiye ve işğal etilgen Qırımda  tutulalar.

 Daa Ombudsmen işğal etilgen territoriyalarda, yani işğal olğan Qırımda soñki yeli yıl devamında aslında söz azatlığına yasaq areket ete. Jurnalistlerge basalar, azaplaylar, qanunsız toqtatalar, tintüvler keçereler ve qorqutalar. "Radio Azatlıq" jurnalistnin Vladislav Yesipenkonıñ  qanunsız toqtatuvı buna tasdiq ola.

YUŞ vekili onıñ aqlarını ve azatlığını ğayrıdan tiklevi içün nasıl tedbirler keçerile malümat berdi.

Daa oquñız: İşğal etilgen Qırımda Vladislav Yesipenko jurnalistnin       toqtatıluvı.                    Belli malümatlar

Daa taraflar COVID-19 pandemiya vaziyette insan ve grajdan aqlarınıñ riayeti, LGBT-cemiyeti ve evdeki zorbalıq meselenin kerginligini muzakere ettiler.

Denisova Makdonald bergen milliy azlıqları ve evdeki zorbalıqqa qarşı areketler aqqında suallerine cevap berdi.

Daa oquñız: Zapt etilgen ibadethaneler ve qapatılğan mektepler: Denisova Qırım işğalcilerinnen yapılğan repressiyalar aqqında malümat berdi

Ombudsmen devlet kâtibnin muavinine YUŞ vekilnin işine yüksek ball qoyğanı içün ve beraberlikte insan ve grajdan aqlarınıñ ve azatlığnın qorucısı tekleıi sebepten teşekkür bildirtti.

Malümat olaraq

  • Qırımnıñ Rusiyenen 2014 senesi başlanğan işğali devamında 43 insan hırsızlanğan edi.
  • Martnıñ 30-ne ABŞ Devlet Departamenti 2020-ci senest dünyada insan aqlarnıñ riayetı  aqında esabatnı  derc etti. Anda Ukrainağa ve işğal olğan Qırımğa bağla bölügi bar edi.