İşğalciler Qırımda toqtatılğın Yesipenkonıñ biologik materiallarını ekspertiza içün kene aldılar - advokat

Присяжнюк Владислава
·
17:03, 13 Çiçekay
İşğalciler Qırımda toqtatılğın Yesipenkonıñ biologik materiallarını ekspertiza içün kene aldılar - advokat
Foto menbası: Крымская солидарность

İşğal FTH hadimleri Qırımda qanunsız toqtatılğın Yesipenkonıñ ekspertiza içün biologik materiallarını kene aldılar.

Bunı Suspilne mühbirlerine onıñ advokatı Öleksiy Ladin haber etti.

"Şimdi bütün vaqialarnıñ hronologiyasını ğayırdan tiklemek pek müimdir. Bu deşetler bir qaç kün devamında keçire ediler, ondan ne vaqıt ayatiyat materiallarını alğan ediler hatırlap olamay, bir qaç kere ondan bir şeyni alğanıñı hatırlay,"- ayttı advokat.

Oquñız: İşğal etilgen Qırımda jurnalist Vladislav Yesipenkonıñ tutulması. Belli olğanı

Ondan ğayrı, Ladin aytqanına köre, taqiqat bu materiallar granatada bar dep, oñı qabaatlamaq olur.

“Men bellesem bu materiallırını taqıqat devamınca tapılğan granadanen bağlamaq tırışacaqlar. Demek, baqınız, granadada onıñ biologik materialları bar, çünki o oñı ellerine tutqan edi”, - Öleksey Ladin sınırladı. 

Malümat olaraq 

  • ABŞ yelçihanesi “Radio Azatlıq” ştattan tış jurnalistnin rus quvetçilerinen işğal olğan Qırımda azapdarı aqqında malümatlar sebebinden öz raatsızlığını bildirte.
  • Lüdmila Denosova rus ombudsmenni Tatyana Moskalkovanı Vladislav Yesipenkonıñ temelsiz yaqalamaqlarını, qanunsız tevqıfhanede tutqanlarını ve azaplarını toqtatmaq çağırttı
  • Siçek ayınıñ 6-nda işğal etilgen Qırımnıñ Yuqarı mahkemesi "Azatlıq Radiosınıñ" jurnalisti Vladislav Yesipenkonı eki ayğa tevqif etti. TO işğal FTH hızmetiniñ hadimlerinnen toqtıtılğan edi.Onı, itiraf ettirmek içün elektrik toknen iskencege oğratqanlarını, urğanlarını, granadanı aselet taşlağanlarını bildirdi.