NATO başı ve ABŞ Devlet kâtibi rus askerlernin Ukraina sınırlarınıñ yanında ve işğal etilgen Qırımda rus askerlernin toplanuvnı muzakere ettiler

Присяжнюк Владислава
·
10:50, 13 Çiçekay
NATO başı ve ABŞ Devlet kâtibi rus askerlernin Ukraina sınırlarınıñ yanında ve işğal etilgen Qırımda rus askerlernin toplanuvnı muzakere ettiler
Foto menbası: Euronews

Aprelnin 12-ne NATO baş kâtibi Yens Stoltenberg ve ABŞ Devlet kâtibi Entoni Blinkin Ukraina sınırnıñ yanında olğan rus askerlernin toplanuvnı acele toqtatmağa kerekligini muzakere ettiler.

ABŞ tış siyasiy akimiyetnin press-kâtibniñ Ned Praysnıñ  bildirmesine aytıla, ne Blinkin ve  Stoltenberg rus tarafından tecavuz arbiy toplanuvlarını  Ukraina sınırnıñ yanında ve işğal etilgen Qırımda ajdele toqtatmaq keregligini belgilediler.

Başqa sualler arasında Afganistanda barışıq siyasetniñ perspektivasını ve kelecek NATO samitinnen bağlı suallerini muzakere ettiler. 

Entoni Blinkin  ve Yens Stoltenberg subetı ABŞ Devlet kâtibniñ Brüsselde ziyaretinden bir kün ögünde keçirildi. 

Malümat olaraq

  • Tış İşler naziri Dmitro Küleba iş ziyaret ile Şimal Atlantik alyansnıñ Brüsselde olğan ştab-kvartirasına Ukraina-NATO Komissiyanıñ nevbetten tış oturuşına iştiraq etmek içün baracaq.
  • Rusiye işğal olğan Qırımda, Donetsk ve Lugansk velâyetlernin işğal etilgen regionlarnında, Ukraina sıırları yanında  ordularını çoqlaştırğanını añlatmağa red etip,  ABOT Vena vesiqanıñ mudafaa ve itibar talaplarını bozdı
  • Aprelnin 8-ne ABŞ Ukrainadaki vaziyetini Kanada, Litvaniya, Lkhistan ve Büyük Britaniya NATO ortaqlarınnen muzakere etti.