İşğalciler Çubarov “davasından” üç dane şaatnı sorğuğa çektiler

Присяжнюк Владислава
·
18:49, 12 Çiçekay
İşğalciler Çubarov “davasından” üç dane şaatnı sorğuğa çektiler
Foto menbası: 112 Україна

İşğal etilgen Qırımnıñ Yuqarı mekemesine qırımtatar milliy Meclisnin başı Refat Çubarov “davasından” üç dane şaatnı sorğuğa çektiler. Çubarovnı Rusiye cinayet qanunnamesnin 280.1 maddesine köre, yani Rusiye territoriyanıñ bütünliginin bozuvıva ğıyabiy qabaatlaylar. Bunı “Qırım Birdemligi” grajdan teşkilâtı haber etti.

“Bugun bir dane qurban sorğuğa çekildi. Sorğu devamında o Çubarovğa iç bir  iddia olmağanı añlattı, ve asılında Çubarov kim olğanını bilmey ayttı. Demek, 2014 senesi fevralnin 26  Devlet Şurası yanında olğan basmanı kim teşkil etti malümatları yeq,”- advokat Öleksandr Osokin Suspilne ile malümat berdi.

Mudafaa tarafından üç şaat sorğuğa çekildi.

"Şaatlar aytqanına köre, basım tarik etildi. Refat ağanıñ areketleri ise, bu basımnı toqtatmağa yeneltilgen ediler.  Avtobuslarnen kelgen adamlar gruppalları teşkil etilip keldiler ve basımnıñ sebepçilerı oldılar. Qırımtatarlarnıñ iç bir qabaatı yeq", - advokat netice çıqardı. 

Malümat olaraq 

  • 2015 senesi mayıs ayında Refat Çubarov Qırım ve Aqyar şeyernin FTH idaresi Rusiye  cinayet qanunnamenin 280.1 maddenin 2-ci qısımı ile cinayet dava açtılar (“Rusiye territoriyanıñ bütünligini bozuv areketlerine haber vastaları ile halq ögüne çağıruv”).
  • “Teqıqat” devamında, soñ “makeme baquv” devamında rusi işğalcileri tüşünip çıqarğan sebeplerinden advokatta Nikolay Polozovğa qorucisı ile çalışmaq bermediler. Onıñ yerine başqa advokatnı berdiler.