Ukrain delegatsiyası Avropa Şuranıñ Parlament Asambleyasına Qırım Platforması içün imdat taqımnıñ yaratuvını teşebbüs etti

Присяжнюк Владислава
·
17:35, 12 Çiçekay
Ukrain delegatsiyası Avropa Şuranıñ Parlament Asambleyasına Qırım Platforması içün imdat taqımnıñ yaratuvını teşebbüs etti
Foto menbası: Слово і Діло

Ukrain delegatsiyası Avropa Şuranıñ Parlament Asambleyasına Qırım Platforması içün resmiy olmağan imdat taqımnıñ yaratuvını teşebbüs etti ve bu ğayyege qol tutqanlarını aray.

Bunı, “Avropa aqıqatınıñ” malümatlarına köre,  daimiy ukrain delegatsiyasınıñ başı Mariya Mezentseva hatip etti

“Biz AŞPA sınırlarına köre Qırım Platforması içün resmiy olmağan imdat taqımnıñ yaratuvı aqıqında AŞMA vekilleri derecede beyyanat azırladıq. Bizde endi Turkiye, Lehistan, Litvaniya ve İspaniya deligatsiyalarnıñ imzaları bar. Şvetsiya, Frankistan ve Norvegiya teşebbüsimiznen meraqlandılar,” - ayttı.

Mezentseva aytqanına köre, Strasburg şahsiy körüşevler devamında işileri faal olur ve daa de çoq imzalar qoşulacaq. 

“Kelecek afta delegatsiyamız Almaniya ve Lüksemburg delegatsiyalarınnen körüşecek, Stasburge ise Turkiye vekillerinnen körüşüvmiz tasdıq etildi”, - qoştı.

Malümat olaraq 

  • Planlarğa köre, Qırım Platformanıñ birinci samiti eki bin yigirmi birinci senesi, avgustnıñ yigirmi üçne keçecek. 
  • ABŞ Qırım Platformasında yüksek derelcede taqdim etilecek.
  • Şvetsiya Qırım Platformağa qoşulmağa Ukrainanıñ davetini qabul etti ve areket etmesini bekley.
  • Aprelnin 8-ne Küleba teşebbüs inaugiratsiya samitine azırlığını Slovakiya, Niderlandı ve Gürçistan tış işler nazirlerinen muzakere etti. Olar platforma işine qoşulmaq azırlıqlarını bildirttiler.