Ukraina Komissiyası - Rusiye areketleri sebebinden NATO nevbetten tış oturuşqa yığlacaq

Присяжнюк Владислава
·
15:09, 12 Çiçekay
Ukraina Komissiyası - Rusiye areketleri sebebinden NATO nevbetten tış oturuşqa yığlacaq
Foto menbası: 24tv.ua

Tış İşler naziri Dmitro Küleba iş ziyaret ile Şimal Atlantik alyansnıñ Brüsselde olğan ştab-kvartirasına Ukraina-NATO Komissiyanıñ nevbetten tış oturuşına iştarq etmek içün baracaq.

Bunı TİN saytı haber ete

“Ukrainanen teşebbüs oturuş Ukraina ve NATO ortaqlıq Hartiyanıñ 15-ci maddesine köre keçerilecek. Hartiya Ukraina prezidentniñ Volodimir Zelenskiynin  ve NATO baş kâtibnin  Yens Stoltenbergniñ aprelniñ 6-den  añlaşmalarını idare ete,”- haberde aytıla.

Dmitro Küleba ve NATO temliceleri Rusiye areketleri sebebinden ukrain-rus sınırında ve vaqıtace işğal olğan Qırımda vaziyetnin kerginligi aqqında subetleşicekler. Ondan ğayrı Ukrainanaıñ suverenitetine ve Ukraina territorial bütünligine Şimal Atlantik alyans tarafından imdatnıñ Ziyaret sınırlarında Ukraina Tış işler naziri Dmitro Küleba ve NATO baş kâtibi Yens Stoltenberg körüşecekler. 

Malümat olaraq 

  • Ukraina ve NATO mahsus ortaqlıq Hartiyanıñ 15-ci maddesine köre,Ukrainanıñ territorial bütünligine, siyasiy suverenitetine ya da  telükesizligine havf  olsa,  Ukraina Şimal Antlantik alyansınnen bereber buhraniy mehanizmlerini yşlittirmek olur.
  • Rusiye işğal olğan Qırımda, Donetsk ve Lugansk velâyetlernin işğal etilgen regionlarnında, Ukraina sıırları yanında  ordularını çoqlaştırğanını añlatmağa red etip,  ABOT Vena vesiqanıñ mudafaa ve itibar talaplarını bozdı
  • Aprelnin 1-ne Donbasta vaziyetnin kerginligi sebebinden NATO acele körüşüvni keçerdi.
  • Aprelnin 8-ne ABŞ Ukraina vaziyetni Kanadadan, Litvaniyadan, Lehistandan ve Büyük Britaniyadan NATO ortaqlarınnen muzakere ettiler .