Rusiye ordularnıñ çoqlaştırdığını añlatmağa red etip, ABOT Vena vesiqasını bozdі

Присяжнюк Владислава
·
11:21, 12 Çiçekay
Rusiye ordularnıñ çoqlaştırdığını añlatmağa red   etip, ABOT Vena vesiqasını bozdі
Foto menbası: АрміяInform

Rusiye işğal olğan Qırımda, Donetsk ve Lugansk velâyetlernin işğal etilgen regionlarnında, Ukraina sıırları yanında ordularını çoqlaştırğanını añlatmağa red etip, ABOT Vena vesiqanıñ mudafaa ve itibar talaplarını bozdı.

Bunı Ukraina tış işler Nazirligi haber etti

“Rusiye tarafı sualmizge cevap bermege red etti, o böyle şekelde areket etmey ayttı. Rusiyeni kergenligini tuşurgen mesleatlarda qoşmağa Ukraina tarafnıñ  intilmaları  de körmemezlikke uruldı,” - TİN-ne aytalar.

Ondan ğayrı rus delegatsiyası Ukrainanen çağırtılğan ABOT-ta iştiraq etken ortaq devletlerimiznen beraber aprelnin 10-ne keçirilgen körüşüvni de körmemezlikke urdı.

Bu sebepten Ukraina Tış İşler Nazirligi endi qaç kere Rusiyeni öz ordularını Ukraina sınırından alıp ketmek teklif etti.

"Rusiye tarafını öz ordularını Ukraina sınırından alıp ketmek ve cenkâver ritorikasını ve yalan haberlerini aytmasını toqtatmaq, Minsk añlaşmalarınıñ teklifleri yerine ketirmek ABOT Vena vesiqağa köre areket etmege teklif etemiz”,-  Ukraina tış işler Nazirligi haber etti. 

Malümat olaraq

  •  ABŞ devlet kâtibi Entoni Blinken Rusiye Ukrainağa qarşı tecavuzını quvetleştirse eken, bu areketleonıñ “fiyatını ve neticelerini” de qarşılacaq dep aytti.
  • Ukraina sınırnıñ yanında ve işğal etilgen Qırımda rus ordularnıñ solaşuvı sebebinden ABOT mahsus oturuşını  teşkil etti, amma rus tarafı iştiraq etmege red etti.
  • Rusiye Ukraina sınırında öz ordularını toplamaq devam ete.