Ukrainağa tazminat degil, Qırım kerek, - Kuleba 

Глянько Катерина
·
17:27, 30 Kirazay
Ukrainağa tazminat degil, Qırım kerek, - Kuleba 
Foto menbası: Zik.ua

Ukraina Tış işler naziri Dmıtro Kuleba Qırımnıñ işğali içün Rusiyeden tazminat ödevleri talabı baqılmamağanını bildire. Çünki bu, Ukrainanıñ topraqlarınıñ qanunsız işğal etilüvi aqqında talap etken strategiyasına zarar ketirecek.

Bu aqta TİN başı Dmıtro Kıleba Qırım. Aqiqatqa bildirdi

“Ya siz, qanunsız işğalni tanığanımıznı, bunıñ içün tazmin alğanımıznı isteysiñizmi? Ya da nasıl?  Yani - para beriñiz ve yer şey yolunda oladaq. Yoq! Strategiya bam-başqa. Biz öyle de aytamız, muvaqqat qanunsız işğal. Ve bu vaqtınca, qanunsız olğanını  olğanını qayd etemiz”, - dedi o. 

O, qayd etti ki, şirketlerniñ mahkemeleşmege aqqı bar, amma devletniñ özü aqqında atqanda, o zaman Ukraina içün Rusiye Federatsiyası yurisdiktsiyasınıñ mahkeme iddialarında iç bir şekilde tanılmaması müimdir. 

“Amma bizim esas vazifemiz, TİN temsilcisi olaraq menim esas vazifem - işğal muvaqqat ve qanunsız olğanını bildirmege devam etmektir”, - añlattı Kuleba. 

Malümat olaraq

  • Ukraina TİN Dmıtro Küleba, Avropa halq fırqasınıñ tış işler nazirlerini Qırımnıñ işğali içün Rusiyege qarşı qoyulğan sanktsiyalarnı arttırmağa davet etti. 
  • Dmıtro Küleba, Ukraina TİN Qırımnıñ işğalden azat etilmesi içün strategiya azırlanğanını bildirdi.