Ukraina, işğal etilgen territoriyalardaki vaziyetler boyunca BMT Baş assambleyasınıñ oturışnı çağıra

Присяжнюк Владислава
·
18:02, 18 Kiçikay
Ukraina, işğal etilgen territoriyalardaki vaziyetler boyunca BMT Baş assambleyasınıñ oturışnı çağıra
Foto menbası: 24tv.ua

Uvutnıñ 23 Ukrainanıñ teşebbüsı ile işğal etilgen Donbass ve Qırım territoriyalardaki vaziyetler boyunca BMT Baş assambleyasınıñ oturışı ötkerilecek.

Bunıñ aqqında BMT-de Ukrainanıñ daimiy vekili Sergey Kislitsa ilân etti, bildire LB.UA.

“Ukrain tarafı Baş assambleyasınıñ oturışnı çağıra. Bu sefer o uvutnıñ 23 ötkerilecek. Kün tertibinde olğan maddelerden biri Ukrainanıñ işğal etilgen territoriyalarındaki vaziyeti aqqında maruzası ilân etilgen. Rusiye ise öz areketlernen Baş assambleyasınıñ itibarını yıqmağa tırışa. Böyle areketler ise ülkelerniñ çoqusınıñ hoşuna kelmey”,-ilân etti Kislitsa.

O qayd etkeni kibi, şimdiki Baş assambleyası “rusiye teşebbüsleri içün ğamlıdır”.

Bundan da ğayrı, TİN BMT Baş asaambleyasındaki sessiyasınıñ baquvına uvutnıñ 17 işğal etilgen Qırımda keçken kütleviy tintüvler ve tevqifler aqqında malümatnı çıqarmağa planlaştıra.

Daa kün tertibindeki maddelerden birisinde ukrain tarafı Rusiyenen qanunsız surette teşkil etilgen “Rusiye Donbassı” forumı aqqında meselesini köterecek.

Belli olğanı

  • OSCE-niñ Iştirakçı başnıñ mahsus vekili Haydi Grau tüşüngeni kibi, Minsk añlaşmalarnıñ amelge keçirilmesi içün ilâve quvetler ve taraflarnıñ siyasiy iradesi kerek.
  • Rusiye, OSCE monitoring missiyasına ve başqa halqara teşkilâtlarına işğal etilgen Qırımğa irişimni bermege red ete.