Ukraina kosmik merkezi, Rusiye Qırımda arbiy bulunuvını arttırğanını kösterdi

Глянько Катерина
·
14:40, 08 Kiçikay
Ukraina kosmik merkezi, Rusiye Qırımda arbiy bulunuvını arttırğanını kösterdi
Foto menbası: Військова база зберігання біля селища Новоозерне, АР Крим. Крим.Реалії

Ukrainanıñ kosmik tetqiqatlar milliy merkezi Qırımda Rusiye işğliniñ başlanmasından berli peyda olğan obyektlerni qayd ete. 

Buña ait resimlerni merkezniñ mütehassısları "Qırım.Aqiqat"qa berdi. 

Resimlerden birinde, Donuzlav özeni yanındaki Novoozernoye köyünde, evel malhaneler olğan yerde Rusiye arbiy bazası peyda olğanı körüne. 

"2019 senesi ve 2020 senesi devamında mında büyük bir arbiy baza peyda oldı. Bu cenk olğan taqdirde bir saqlama bazası. Misal olaarq, seferberlik ilân etile, adamlarnı ise bir şeynen temin etmek kerek ve bu silâlar mına böyle yerde saqlanıp tura", - dep añlattı Milliy kosmik merkeziniñ malümat-taliliy bölüginiñ başı Sergey Yançevskiy.

İşğal etilgen Kezlevniñ çetinde, qocaman 30 metrlik radioantenna peyda oldı. 


İşğal etilgen Kezlev civarındaki yañı radioşeffaf qubbe. Menba: Qırım Aqiqat

Bundan ğayrı işğal etilgen Keriç civarında yañı radiolokatsion stantsiyalar ve S-400 zenit-raketa kompleksleri peyda oldı.

Daa işğalciler işğal etilgen Aqyar civarında radiotehnikiy bazanı qurdılar. Anda onlarnen satellit antenna-tepsiler bar, er biriniñ diametri tahminen beş metr.


İşğal etilgen Aqyar yanında yañı radiotehnik bazası. Menba: Qırım Aqiqat

Ukraina kosmik merkezi daa bir çoq yañı ve zemaneviy qurulışlar qayd etti. Malümat UTH ve USQ talil etilmyek içün berilecek.

Malümat olaraq