Rusiyeniñ Kyivdeki elçiligi yanında işğal altındaki Qırımda zorlav ile qayıp olğanlarnıñ destegine aktsiya olıp keçti

Сорока Ірина, Глянько Катерина
·
17:13, 25 Qaraqışay
Rusiyeniñ Kyivdeki elçiligi yanında işğal altındaki Qırımda zorlav ile qayıp olğanlarnıñ destegine aktsiya olıp keçti
Foto menbası: Суспільне Крим

Rusiyeniñ Kyivdeki elçiligi yanında, “Find and Free” kampaniyasınıñ çerçivesinde işğal altındaki Qırımda zorlav ile qayıp olğanlarnıñ destegine "Cezalav – vaqıt meselesi" adlı aktsiya olıp keçti. 

Bu aqta Susplne Qırım mühbirlerine "QırımSOS" cemaat teşkilâtınıñ koordinatorı aytıp berdi. 

"Biz bugün çıqıp, Rusiye Federatsiyası, mesülietli insanlar propaganda vastasınen örtmege tırışqanlarını köstermek istedik. Olar kerçek olmağan mesajlar yardımınen er şeyni gizmelek istey. Yapqan cinayetlerniñ cezası yaqın olğanını bile. Şu cemleden yoq olğan ve taqdiri alâ daa belli olmağan 15 insannıñ ğayıp olması", - dedi Savçenko. 

İnsan aqlarında Ukraina-Helsinki birliginiñ temsilcisi Andriy Yakovlev aktsiya vaqtında, İnsan aqları Avropa mahkemesi kiçik aynıñ 27-nden başlap RF-nıñ mesüliyetini tanığanını bildirdi. 

"Saban ayınıñ 18 ve kiçik aynıñ 27 arasında Rusiye "Samooborona", "Opolçenler" ya da "Kozaklar" dep özüni adlandırğanlar içün mesüliyetli. Bu teşkilâtlar tarafından yapılğan er angi şey içün RF mesuliyetli", - dedi Yakovlev. 

Malümat olaraq

  • İnsan aqları Avropa mahkemesi işğal etilgen Qırımda insan aqlarınıñ bozuluvı ile bağlı davanı maqbul kördi ve aslını baqıp başladı.
  • Ukrainanıñ Rusiyega qarşı davası: İnsan aqları Avropa mahkemesiniñ qararını on yıldan ziyade beklemek mükün.