Qırım sakinlerine berilgen RF pasportı sadece işğal vaqtında yarımadada yaşamaq içün bir vastadır – QMC prokurorı

Глянько Катерина
·
10:40, 16 Aralıqay
Qırım sakinlerine berilgen RF pasportı sadece işğal vaqtında yarımadada yaşamaq içün bir vastadır – QMC prokurorı
Foto menbası: УНІАН

Qırımda yaşağan Ukraina vatandaşalrına mecburen berilgen rus pasportı sadece işğal vaqtında yarımadada yaşamaq içün bir vasta olaraq saymaq kerek. Bu paspotr içün iç bir ceza olmaycaq. 

Bu aqta aralıq ayınıñ 14-nde Qırım MC ve Aqyar şeeriniñ prokurorı İgor Ponoçovnıy ZN.UA bildirdi

RF pasportları ne Ukraina, ne de dünyanıñ diger demokratik memleketi tarafından tanılmağanı içün bu "mecburen aldırtılğan sahte vesiqadır" ve onıñ içün mesüliyet ola bilmez". 

"İşğalci memuriyet tarafından berilgen sahte RF pasportını sadece işğal vaqtında yarımadada yaşamaq içün bir vasta olaraq saymaq kerek", - dedi o. 

Onıñ fikrince, qanun qoruyıcı sisteması Ukraina vatandaşlarından angisiniñ RF paspotrı, Qırımda mülkü olğanını bilmeli, çünki bu şahıslar RF mahsus hızmetleri ögünde zayıflar. Milliy telükesizlik sebebi ile, ukrain devlet hızmetçileri rus vesiqalarınıñ saipleri olğanını qayd etmeliler.  

"Bu milliy telükesizlikni temin etken ve insan aqlarını bozmağan devlet siyasetiniñ bir aspekti olmalıdır", - dedi prokuror. 

Malümat olaraq

  •  2015 senesi ceviz ayında yarımadanıñ sakinlerine 2 milliondan ziyade rus pasportı berildi. 
  •  RF pasportlaştırılması işğal altındaki Qırım ve Donbas ealisiniñ 90 faizine tesir etti. 
  • 2020 senesi kiraz ayınıñ 4-nde "FSB Qırım sıñır hızmeti" , ukraina ve rus pasportları olğan Qırım sakinleri Qırım ile memuriy sıñırnı tek rus pasportı ile keçi olacaq, dep bildirdi. 
  • Qasım ayınıñ 25-nde Ukraina, ukrain tarafı tanımağan RF pasportlarınıñ cedvelini keñleştirdi. Tafsilâtlıca "Tema dnâ" yayınında seyir ete bilesiñiz.