“Skit altını” davasında Ukraina içün müim bir qarar çıqardılar-Küleba

Присяжнюк Владислава
·
12:11, 29 Ekimay
“Skit altını” davasında Ukraina içün müim bir qarar çıqardılar-Küleba
Foto menbası: Крым.Реалии

Ukraina tışqı işler nazirliginde “Skit altını” davasında müim bir qarar çıqarğanı aqqında bildirdiler. Amsterdam makemesi Ukrainanıñ makemeceniñ redi aqqında talabını qabul ettiler.

Bunı Dmitriy Küleba brifingte haber etti. 

Nazir qayd etti ki, Ukraina uzun vaqıt içinde adaletsizliginde şübelengen makemeciniñ red oğrunda küreşe edi. 

“Davada o eñ adiy usul adımlardan ola bile, amma tünevin bu makemeciniñ redi müim  bir muvafaqiyet ola. Afsus ki, yañı oturış ne zaman olacağını makeme daa tayin etmegen, amma dava eñ tez sürette areket etsiñ dep TİNde çalışmağa devam etemiz. Özümiz degil, Adliye nazirliginen beraber bu davada Ukrainanıñ ğalebesi içün bütün küç-quvetni qoyamız. Felemenk adliyesini ürmet etsek bile, Ukraina öz milliy meraqlarını qoruycaq”,-qayd etti nazir. 

Belli olğanı

  • Bir kün evel Amsterdamnıñ istinaf makemesi şübe astında olğan makemeciniñ redi aqqında Ukrainanıñ talabını qabul etti.
  • Qırım müzeylerden “skit altınnıñ” eksponatları 2014 senesi, yarımadanıñ işğali vaqtında Amsterdamdaki sergisinde buluna ediler. 2016 senesi aralıq ayında makemeniñ qararı boyunca olar Ukrainağa qaytmaq kerek ediler. İşğal etilgen Qırımnıñ müzeyleri bunı makemede temyiz ettiler.