Zelenskıy: Qırımnı uruşsız teslim etkenler, mesüliyetke çekilmeli. Sümar cevap berdi

Глянько Катерина
·
13:55, 20 Ekimay
Zelenskıy: Qırımnı uruşsız teslim etkenler, mesüliyetke çekilmeli. Sümar cevap berdi
Foto menbası: УНІАН

Ekin ayınıñ 20-nde “Avropa Birdemligi” fraktsiyasından millet vekili Viktoriya Sümar prezident Volodımır Zelenskıynıñ Yuqarı Radadaki çıqışına cevap berdi. 

Bu aqta o, Yuqarı Radada ve öz Facebook saifesinde bildidri. 

“Bu Radada pek çoq tsinizm kördim, amma bugünki kibi tsinizmni daa körmegen edim. Men piarcı ve tsinikni kördim. Eki inqilapqa alâqası bar edi, dep ayta. Menim alâqam bar edi, onıñ degil”, - dedi Sümar. 

Onıñ aytqanına köre, prezident Ukraina angi bir tarafqa ketkeni aqqında cevap bermeli: Rusiyege ya da Avropağa. Bundan ğayrı prezident ukrain ordusınıñ vaziyetinen ne olayatqanı aqqında esabat bermeli. 

Sümar, 2014 senesi Zelenskıy qayda olğanını ve ne içün o vaqıt prezident vazifesinde olıp Qırımnı keri qaytarmamağınını soradı. 

2914 senesi Rusiye tecavuzı şaraitinde ükümet qolay olmağan qararlar alğanını da hatırlattı. 

“Şarqiy sıñırda Rusiyeniñ yüz biñ askeriden ibaret olğan ordusı “qanuniy Yanukoviçni” qaytarmaq içün Ukrainağa kirmege azır olğanda pek qıyın qararlarnı çıqarğanlarnı qabaatlaysıñmı?”, - qayd etti o.

Malümat olaraq

  • Yuqarı Radada çıqış vaqtında Volodımır Zelenskıy Qırımnı uruşsız teslim etkenler, mesüliyetke çekilmeli, dep bildirdi. 
  • Ukraina prezidenti Volodımır Zelenskıy, Donbassta tınçlıq ve Qırımnı işğalden azat etüv onıñ esas prioritetleri olğanını bildirdi.