Qırım alimlerniñ fikrine köre, Salgir özeninden suvnı içilgen kibi yapmaq mümkün

Присяжнюк Владислава
·
09:50, 15 Ekimay
Qırım alimlerniñ fikrine köre, Salgir özeninden suvnı içilgen kibi yapmaq mümkün
Foto menbası: Крым.Реалии

İşğal “KFU” quruv ve mimarcılıq akademiyasınıñ alimleri tüşüngeni kibi, Salgir özeninden suvnı içilgen kibi yapmaq mümkün, çünki suv temizlemesiniñ zemaneviy usulları bu vazifeni çeze bileler.

Bunı Qırım federal universitetiniñ matbuat hızmeti bildire.

“Kafedramızda himiya ve suv laboratoriyasında Salgir suvnıñ temizlemesi boyunca tedqiqlerni keçire edik. Bunıñ içün qullanğanımız usulları belli ve suv berilmesi boyunca ders kitaplarında bulunalar. Tehnologik ceryanlarındaki farqları suvnıñ himik ve bakteriologik terkibine bağlı. Suv alınması içün Sanitar qaideler ve qararlar talap etken keyfiyetine temizlik fırsatını köstermek içün temizlemesini test rejiminde keçire edik”,- dep tüşüne Qırım işğal FU  quruv ve mimarcılıq akademiyasınıñ suv berilmesi, suvnıñ ayırıp berilmesi ve sanitar tehnikası kafedrasınıñ reberi, professor İlya Nikolenko.

Beyanatta daa qayd etilgeni kibi, alimler, Salgir özeninden suvnı toplamağa daa  2017-2018 seneleri telkif etken ediler.

“Salgir özenine suv toplayıcı baseyninden bütün yağmur ve çoqraq suvları oğray. Bu suvlarnıñ miqdarına qımetini gidrometeohızmet mütehassıslarınen kesmek kerek, amma o, tatlı suvnıñ million metr kub. O, Aqmescit içün suv berilmesi meselelerni eñ yaqın vaqıtta çeze bile”,-qayd etti Nikolayenko.

Belli olğanı

  • İşğal etilgen Aqyarda köterilgen azırlanuv rejimini kirsettiler
  • Orta küz aynıñ 14 grafik boyunca suvnı işğal etilgen Qarasuvbazarda berecekler.
  • İşğalcılar işğal etilgen Kefeniñ bir qaç rayondaki sakinlerniñ suv berilmesinen temin etmek içün rezervuarlarnı qurmağa başladılar
  • Yarımadada suv vaziyetiniñ eyileşmesi içün işğal etilgen Qırımda suv teslimatınıñ yañı obyektlerniñ quruvına 4,95 mlrd ruble ayırılğanlar.