RF devlet duması, Azaq deñizi ve Keriç körfezi aqqında Ukrainanen añlaşmasınıñ toqtatılmasını ilân etken | YAÑARTILA

Присяжнюк Владислава
·
12:58, 01 Kirazay
RF devlet duması, Azaq deñizi ve Keriç körfezi aqqında Ukrainanen añlaşmasınıñ toqtatılmasını ilân etken | YAÑARTILA
Foto menbası: ТАРС

Rusiye devlet duması, Azaq deñizi ve Keriç körfeziniñ qullanuvında işdeşligi aqqında Rusiye ve Ukraina arasında añlaşmanıñ toqtatuvına rey bergen. 

Uyğun qanun leyhası, RF prezidentinen devlet dumasınıñ baquvına kirsetilgen edi, yaza TARS.

Hatırlatayıq, RF ve Ukraina arasında añlaşması, 2003 senesi ilk qış aynıñ 24 Keriçte imzalanğan edi. Vesiqada Ukraina ve RF iqtisadiy inkişafı içün Azaq deñizi ve Keriç körfeziniñ müim manası ve tamam hocalığı ve tabiat kompleksi olaraq Azaq-Keriç akvatoriyasınıñ imaye etilmesiniñ kerigligi qayd etilgen edi. 

2023 senesi uvut ayında Ukraina Yuqarı şurası, Azaq deñizinde Rusiyenen işdeşligine dair bütün añlaşmalarnı toqtatqan

RF’da qayd etkenleri kibi, Zaporijjâ ve Herson vilâyetlerniñ işğali sebebinden Ukraina, bu akvatoriyalarına dair yalı devletiniñ statusını ğayip etken eken. Aynı bu sebepten añlaşmanıñ toqtatuvınıñ kerekligi peyda olğan. 

Belli olğanı

  • Ukraina, 2023 senesi uvut ayında Azaq deñizinde Rusiyenen işdeşligi aqqında bütün añlaşmalarnı toqtatqan. 2003 senesi Azaq deñizi ve Keriç körfeziniñ qullanuvında işdeşligi aqqında Ukraina ve RF arasında imzalanğan añlaşması aqqında söz kete. Daa Arbiy-deñiz işdeşliginiñ Qaradeñiz gruppasınıñ teşkil etilmesi aqqında añlaşmanı da toqtattılar. 

Bizni Telegram'da oquñız