İşğalcılar qırımtatarı Ridvan Rustemovnıñ evinde tintüv keçirdiler | YAÑARTILA

Присяжнюк Владислава
·
09:02, 30 Quralay
İşğalcılar qırımtatarı Ridvan Rustemovnıñ evinde tintüv keçirdiler | YAÑARTILA
Foto menbası: Кримська солідарність

Eski Qırımda qırım tatarı Ridvan Rustemovnıñ evinde tintüv keçirdiler. 

Bunıñ aqqında “Qırım birdemligini” vilâyet faalleri haberdar ettiler

Qayd etilgeni kibi, tintüvden soñ onı hızmet mikroavtobusına otturtıp belli 


Menba: Qırım birdemligi

“Eski Qırım şeerinde yaşaymız. Daireni ilk qış ayından başlap kiralaymız. Bizni bugün milis ziyaret etken. Maskalarda ve silânen. Qattı tarzda bizni azbarğa quvdılar, balalarımıznen ve aqayımnen beraber merdiven meydançığına. İç bir sebebini añlatmayıp, iç bir vesiqanı köstermeyip azbar etrafında tintüv keçirmege başladılar. Mağazğa kettiler. Neticede aqayımnı alıp bir şeyni añlatmayıp ve tarif etmeyip belli olmağan yonelişte alıp kettiler”, - tarif etti Ridvan aqayınıñ tintüvinden soñ Alime Rustemova. 

UPD. Saat 13:00 Rivan Rustemovnı çıqardılar. Onı soy-soplar ve dostlar qarşıladılar.

Belli olğanı

  • 24 mayıs vaqtınca işğal etilgen Qırımda qırımtatar faali Ruslan Lümanov ğayip olğan. Bir künden ziyade onıñ aqqında iç bir şey belli olmağan edi. 
  • 2016 senesi 24 mayıs işğal etilgen Bağçasarayda şahsiy evniñ yanında belli olmağanlar 30 yaşında olğan faali, qırımtatarlarnıñ Dünyaara kongressiniñ icraiy komitetiniñ azası, işğalden evel Bağçasaray şeer şurasınıñ deputatı olğan Ervin İbragimovnı hırsızladılar
  • 19 mayıs gecede Qırımdaki Kirovskoye rayonında işğalcılar qırımtatarı Mambet Asan-Ustanı hırsızladılar. Bir qaç saat soñra onı avtozapravkada qaldırıp çıqardılar. Erkekni tünevin Aqmescit trayondaki Çistenkoye köyünde olğan demiryolnıñ patlavı aqqında şaatlığını imzalamağa mecbur etken ediler. 

Bizni Telegram'da oquñız