ProKrym yañı maarif onlayn dersini endi tahminen 7 biñ insan bitirgen

Любезна Катерина
·
14:57, 25 Çiçekay
ProKrym yañı maarif onlayn dersini endi tahminen 7 biñ insan bitirgen
Foto menbası: facebook.com/ppu.gov.ua

Qırım MC’de Ukraina prezidentiniñ temsilciliginden qırımtatarca astâzılarınen “ProKrym: Qırımnıñ devlet reintegratsiyası siyaseti” onlayn bedava dersniñ işletüvinden bir ay soñra 6 891 vatandaşı onıñ keçüvi aqqında sertifikatnı endi alğan. Daa derske 8 537 insan resmiyleştirilgen. 

Bunıñ aqqında QMC Temsilciligi öz Facebook saifesinde bildirgen

"Zrozumіlo!" onlayn maarif platformasında resmiyleştirilmek mümkün olğan dersleri tamır halqar ve ukrainlerniñ inkişaf, yarımadanıñ rusiye işğali, bu ceetinde halqara institutsiyalarnıñ mevzimleri, esas qanuniy aktları aqqında malümatı, ıstılaatına dair Ukrainanıñ mevamları, vaqtınca başqa yerge yerleştirilgen ve Ukrainanıñ nezareti astında bulunğan territoriyasında çalışqan devlet akimiyetiniñ qırım organları ve Ukraina ve RF arasında halqara makeme oturuşları ceetinde Qırım tarihınıñ meselelerni qaplap alalar. 

Ders, devlet hızmetçiler, siyasetçiler, yerli oz idare etüv organlarınıñ hadimleriniñ, ve Qırım yarımadasınıñ şğal ceetinde devlet siyaseti meselelrinen meraqlanılğan ukrain vatandaşları içün işlep çıqarılğan. 

Bunen beraber “Qırım.Aqiqatı” neşriyatına tefsirinde ders müellifdeşi, advokat Darya Sviridova, bu onlayn dersniñ malümatları Ukrainanen Qırımnıñ serbest etüvinden soñ onıñ kadr yedeginiñ azırlanuvı içün qullanılabilgenlerini qayd etken

Belli olğanı

Bizni Telegram'da oquñız