Qırımtatar cemaat erbabı Arsen Jumadilov, Ukraina MN’de deñişüvlerniñ idare etüv ofisiniñ reberi olacaq

Любезна Катерина
·
11:00, 25 Çiçekay
Qırımtatar cemaat erbabı Arsen Jumadilov, Ukraina MN’de deñişüvlerniñ idare etüv ofisiniñ reberi olacaq
Foto menbası: facebook.com/arsen.zhumadilov

Qırımtatar cemaat ve siyasiy erbabı, qırımtatar halqnıñ meselelerinde Ukraina prezidentiniñ vekili olğan faaliyetiniñ temin etüv bölüginiñ reberi, USQ arbiyi Arsen Jumadilov, Ukraina mudafaa nazirliginde deñişüvlerniñ idare etüv ofisini idare etecek, onıñ iş vazifesi - devlet satın aluvlar saasında sistemalı deñişüvlerniñ kirsetüvidir. 

Bunıñ aqqında ukrain cemaat ve siyasiy erbabı, Adesteki sıñır hızmetiniñ sabıq reberi Yüliya Maruşevska, öz Facebook saifesinde bildirgen

Ofisniñ esas vazifesi - islâatlarnıñ tezleştirüvi ve mudafaa saasında leyha taqımlarnıñ işi ve deñişüvlerniñ nevbetli kirsetüvi yolınen deñişüvlerniñ advokatlaştıruvıdır. 

“Episini şimdi kerek olğan büyük seviyesinde qaplap alamazsıñ. Buna köre, şekillendirilgen baqışı ve şiddetli taqımlarnen yönelişlerni biri birinden işleticegimiz. Ofisnen desteklenilecek olğan ilk islâatı - devlet satın aluvlarınıñ islâatıdır. Şimdi, qanunsız nomenklaturasını közetecegimiz (halqta “arqa satın aluvları” denile). Bu leyha işini Arsen Jumadilov idare eter. Daa qıtın saası - tibbiy satın aluvlar agentliginiñ açıluvında oşamağan tecribesinen satın aluvlar saasında mütehassısı”, - tarif etti Maruşevska. 

Onıñ sözlerine köre, 2022 senesi uvut aynıñ 24’den, rusiye büyük miqyaslı ücüminden soñ Jumadilov, USQ arbiyi olğan, buna köre, devlet satın aluvlarınen qayd etilgen mevzusınıñ meselesini içinden añlay. 

“Arsenniñ taqımı, islâatnıñ semereli kerçekleştirüvi içün ekspertli destegini alıp berecek. Ayrıca, ayatqa onıñ esas malnıñ keçirilmesi içün - USQ ihtiyacları içün temin etüv sistemasınıñ turğunlığı, soñsuzlığınıñ temin etilmesi içün devlet satın aluvlar saasında keyfiyetli ve sistemalı deñişüvlerniñ kirsetilmesinen oğraşacaq yönelişli institutsıyasınıñ işletilmesi”, - añlattı cemaat erbabı. 

Böyleliknen, Maruşevska qayd etkeni kibi, muayyen ve añlayışlı “oyun qaideleri” şekillendirilmek, siyasetniñ şekillendirüv ve eda etüv funktsıyaları ve bundan ğayrı, satın aluvlarnıñ nezaret ve közetüv mehanizmleri pekitilmek kerekler. 

Tafsilâtlıca oquñız: Qırımnıñ tedaviylevi, onıñ deokupatsiyasından daa qıyın olabilir - Arsen Jumadilov

Arsen Jumadilov öz Facebook saifesinde bildirgeni kibi, islâatnıñ esas maqsadı - sistema çerçevelerinde rollerniñ añlayışlı bölünüvidir, çünki siyasetniñ işlep çıqarılmadı ve kerçekleştirüvi ayrı olmalılar. Onıñ leyha taqımınıñ iş maqsadı - USQ ihtiyacları içün temin etüv sistemasınıñ turğunlığı, soñsuzlığınıñ temin etilmesi içün devlet satın aluvlar saasında keyfiyetli ve sistemalı deñişüvlerniñ kirsetilmesinen oğraşacaq yönelişli institutsıyasınıñ işletilmesidir. 

“UMN programmaları boyunca mal/iş/hızmetlerniñ satın aluvları şimdi farqlı yanaşuvlar, terkipler, işbirlik ceryanlardan ivaret olalar. Olar tarihiy tarzda terkip etilip ayrı vaqıt devamında muntazamlıq ve semerelik nesnesine baqılmay ediler. O, sistema çerçevelerinde yetilmegen idare seviyesi, rollerniñ belli etilmemesi ve qarşı beklenüvler, aydınlıq ve esabatlıq meselelerine alıp ketirgen. Betice olaraq, UMN saasında satın aluvlarına dair er bir malümat, cemiyet ve bazar iştirakçılarnıñ tarafından işançsız qabul etile”, - añlattı Jumadilov. 

Qayd etkeni kibi, şimdi taqımnıñ planlarında bu institutsıyasınıñ semereli işi içün esasını ve çerçivelerniñ teşkil etilmesidir. Bu iş, onıñ esas qıymetlerni ve işke yanaşuvlarnı kösterecek, ayrıca: 

  • qanuniy nomenklaturasınıñ teslim etüv sistemasınıñ turğunlığı;
  • qabarcıllıqqa sıfır sabırlığı;
  • çarşı iştirakçıları içün elverişli şaraitler;
  • steykholderler arasında işançnıñ yaratılmasıdır.

Bizni Telegram’da oquñız