Qara ve Azaq deñizlerde gemilerniñ telükesizligi içün Qırımnıñ deokupatsiyası kerek ve o serbest olacaq - Reznikov

Любезна Катерина
·
11:23, 14 Çiçekay
Qara ve Azaq deñizlerde gemilerniñ telükesizligi içün Qırımnıñ deokupatsiyası kerek ve o serbest olacaq - Reznikov
Foto menbası: УНІАН

Ukraina mudafaa naziri Aleksey Reznikov, Qara ve Azaq deñizlerde gemilerniñ telükesizligi içün Qırımnı Rusiyeniñ işğalinden serbest etmek kerek olğanını ilân etken. Öyle olacağında emin.

Bunıñ aqqında o, çiçek aynıñ 13 Bükreşteki ilk Qaradeñiz telükesizlik forumında bildirdi, dep bildire “Ukrinform”nıñ mühbiri. 

“Qara ve Azaq deñizlerde gemilerniñ 100 fayizli telükesizligi ve serbestliginiñ temin etilmesi içün Qırım serbest etilmek kerek, ve o serbest etilecek. O, 1991 senesi olğanı kibi, ukrain ailesine kene de qaytar. Qırım - Ukrainadır”, - qayd etti Ukraina Mudafaa nazirliginiñ başı. 

Tafsilâtlıca oquñız: Ukraina Bükreşte NATO, Qara deñizni daima nezaret etsiñ dep ğayesini tarqata

Nazir daa şunı qayd etti ki, ukrain akimiyeti, Qırım yarımadasınıñ deokupatsiyası içün er şeyni yapar, bundan soñ ise ortaqlar ülkelerinen beraber Qara deñizde büyük miqyaslı telükesiz vaziyetini kefalet etmek mümkün olır. 

“Buna köre, bunı endi yapıp azırlanmaq kerek. Ve biz tecribemiz ve bilgilerimiznen paylaşmağa azırıq, çünki Moldova Cumhuriyeti, rusiyeniñ qarışıq ücüminden endi çoq yıl devamında qıyınlıqlarnı çeke, bunen beraber Moldovanıñ vaqtınca işğal etilgen qısımnen, qarışıq qızıştıruvlar, malümat propagandası, gaz ve elektrik şantajınen. Ve biz, biznen beraber olarğa bu işte ğalebesini tileymiz”, - qayd etti o. 

Reznikovnıñ sözlerine köre, Bükreşte TİN ve MN, Romaniya ve Moldova reberliginiñ üç taraflama körüşüvinde “işdeşligimizniñ devam etilmesi aqqında” üçtaraflama memorandumı imzalanğan edi. 

Tafsilâtlıca oquñız: Ukraina Mudafaa nazirligi, RF QDB gemileri içün “sürprizni” yayınladı

Belli olğanı

  • Halq deputatları 2042 senesine qadar Aqyarda Rusiyeniñ Qaradeñiz bahriyesiniñ bulunuvını devam ettirgen 2010 senedeki Harkiv añlaşmalarnıñ qanuniyligini teşkirmege ricasınen Esas qanuniy makemesine muracaat etkenler. Harkiv añlaşmaları “Ukraina territoriyasında ecnebiy arbiy bazalarnıñ yerleştirüvi yasaq” Ukraina Anayasasınıñ 17 maddesi 7 qısmına uymağanını iddia eteler. 

Bizni Telegram'da oquñız