Yıl evel “Neptun” raketalı kompleksi ile “Moskva” duşman gemisi batılğan edi

Любезна Катерина
·
11:04, 13 Çiçekay
Yıl evel “Neptun” raketalı kompleksi ile “Moskva” duşman gemisi batılğan edi
Foto menbası: wikimedia.org

Cuma aqşamı künü, çiçek aynıñ 13 Ukraina Silâlı quvetleri, bir şeyge oşamağan ameliyatnı keçirgen ve RF Qaradeñiz bahriyesindeki işğal etilgen Aqyarğa yol tutaraq buksirlevi vaqtında batqan “Moskva” raketalı gemisi boyunca ciddiy uruşlarnı yapqanından bir yıl keçken. 

2022 senesi çiçek aynıñ 13, bundan evel rusiye-gürci cenkinde ve Suriye territoriyasında rusiye arbiy areketlerinde iştirak etken, Zmeinıy adasınıñ yanında   “Moskva” duşman gemisi, ukrain territorial suvlarında arsız tarzda bulunğan edi. Geminiñ esas maqsadı - duşman gemilerniñ yeñilmesi ve desantqa destegi. Kenarda gemi, top ve zenit silânı ve qanatlı raketalar içün işletüv tertibatlarnı taşığan edi. 

Baştan bu gemi boyunca ukrain arbiyleri belli sözler ile mahv ettiler. Soñra ise arbiylerimiz gemilerge qarşı ukrain raketalar ile urğanlar. “Moskvanı” “Ukroboronprom” DK işhanelernen işlep çıqarılğan “Neptun” yalı raketalı kompleksinden çıqarılğan eki raketasınen yoq etilgen ediler. 

Tafsilâtlıca oquñız: Ukraina Mudafaa nazirligi, RF QD gemileri içün “sürprizni” yayınlağan

Ukraina MN İstihbaratınıñ baş idaresi, öz Telegram-kanalında tarif etkeni kibi, bu vaqia, RF’nen cenkte büyük muvafaqiyeti olghan. O, USQ’ne böyle fırsatlarnı bergen:

  • Zmeinıy adasını serbest etmek;
  • rusiyelilerni gemi ticaret yollarını açtırmaq;
  • Qaradeñiz akvatoriyasından telükeler seviyesini azlaştırmaq;
  • duşmannıñ ahlâqiy-ruhiy alını mahv etmek;
  • Qırımnıñ serbest etüvi qaçınılmaz dep rusiyelilerni inandırmaq.

“Ukrain istihbaratınıñ hadimleri “Moskva”nıñ yoq etüvine alâqalı olğan arbiylerni ve bütün ukrainlerni müim ve sınıq vaqianıñ yıllığınen hayırlaylar! Bunı battırdıq - başqasını da batırarıq!”, - qayd ettiler Ukraina MN İBİ’de. 

Belli olğanı

Bizni Telegram'da oquñız