Serbestlik ve adaletlikke ıntıluvımızdan iç bir vaqıt vazgeçmemiz - “Sarı şerit”

Присяжнюк Владислава
·
11:57, 10 Sabanay
Serbestlik ve adaletlikke ıntıluvımızdan iç bir vaqıt vazgeçmemiz - “Sarı şerit”
Foto menbası: t.me/yellowribbon_ua

Soñki afta içinde “Sarı şerit” areketi, işğal etilgen Qırımda rağbet qazanğan. Aqyarda, Yaltada ve Aqmescitte “Ukrainanıñ bir yüregi” fleşmobınıñ yürek yarıları, şeritler ve kartalar körülgen edi. 

Bunı “Sarı şeriti” Telegram kanalında bildire

“Butün bu, ilham menbası ve Qırım - Ukrainadır şiddetli añdıruvı ola ve biz azatlıq ve adaletlikke öz ıntıluvımızdan iç bir zaman vazgeçmemiz”, - denile beyanatta. 


Menba: t.me/yellowribbon_ua

Faaller “Ğalebe qazanıp ukrain toprağımıznı qaytarırmız!” dep qaçıncı sefer qayd eteler. 

Tafsilâtlıca oquñız: Qırımda er “pamuğından” soñ “Sarı şeriti” tirenüv areketine daa çoq faali qoşula


Menba: t.me/yellowribbon_ua

Belli olğanı

  • Arbiy vatanperver “Ateş” areketiniñ azaları Cankodan video mıracaatını yazdılar. Anda ise işğal etilgen Qırımnıñ azat etüvine azır olğanlarını bildirdiler. Ayrıca, silâ, arbiy yedekler ve insanlar azırlar.
  • Vaqtınca işğal etilgen Qırımda “Sarı şeriti” tirenüv areketiniñ faalleri, mecburiy “mobilizatsıyasına” qarşı çıqalar,   qırımlılarnı HAK’na celp etken reklamanı boyalap ukrain tarafdarlığını köstergen grafitilerni yazmağa ve yarımadadaki şeerlerinde sarı şeritlerni asmağa devam eteler. 
  • Qırım işğaline qarşı çıquv kününde “Sarı şerit” areketiniñ faalleri, “Serbestlik vaqtı yaqınlaşa” müddetsiz tedbiriniñ başlanuvını ilân ettiler. Yarımadadaki şeerlerinde “Z” ariflerini Ukraina devlet keteniniñ renklerinde qum saatına boyalamağa teklif eteler. 
  • Vaqtınca işğal etilgen Qırımda kün-künden rusiye işğaline tirenüvi daa çoq olıp tirenüviniñ yañı areketleriniñ miqdarı arta. Böyleliknen, “Millet tirenüvi” partizan areketi peyda oldı. Başqa faallerden olarnıñ farqı - yeşil şeritleridir. 

Bizni Telegram’da oquñız