Ukrainanıñ, Qırımnen beraber Rusiyenen zapt etilgen bütün ukrain territoriyasını serbest etmege aqqı bar - AB arizası

Любезна Катерина
·
10:55, 03 Sabanay
Ukrainanıñ, Qırımnen beraber Rusiyenen zapt etilgen bütün ukrain territoriyasını serbest etmege aqqı bar - AB arizası
Foto menbası: eu-ua.kmu.gov.ua

Ukrainanıñ, rusiye ücümine qarşı mudafaa etilmege ve Qırımnen beraber halqara seviyesinde qabul etilgen sıñırlarında vaqtınca işğal etilgen ukrain territoriyalarnı serbest etmege ve olarnıñ üzerinde bütün nezaretini qaytarmağa aqqı bar. 

Bunıñ aqqında OSCE Daimiy şurasınıñ oturışı vaqtında Avropa Birliginiñ arizasında qayd etile, haber ete “Ukrinform” muhbiri. 

“Keçken afta OSCE’de ve başqa halqara teşkilâtlarınd halqara cemiyeti, Ukrainağa destegini ve birdemligini bildirdi. Akimiyetlerimiz ve halqlarımız şunı añlattılar ki: BMT Statusınıñ 51 maddesine dair halqara aqqına binaen rusiye tecavuzına qarşı mudafaa etilmege öz aqqını eda etken Ukrainanıñ tarafında turamız ve kerek olğanına qadar bunı yapmağa devam etecegimiz”, - denile AB arizasında.

Tafsilâtlıca oquñız: “Ukraina öz başına qarar berer”: Stoltenberg, Qırımnıñ silâlı deokupatsıyasına dair fikirini bildirdi

Daa Avropa birligi, ukrain devletiniñ suverenitetini, territorial bütünligini ve azatlığını imaye etken ukrain halqınıñ cesürligine ve azimkârlığına qıymet kesken.

“Ukrainanıñ, Qırımnen beraber halqara seviyesinde qabul etilgen sıñırlarında rusiyenen vaqtınca işğal etilgen ukrain territoriyalarnı serbest etmege ve olarnıñ üzerinde bütün nezaretini qaytarmağa aqqı bar”, - “Qırım - Ukrainadır” qayd etip dep qoştılar AB’de. 

Tafsilâtlıca oquñız: AQŞ ve ittifaqdaşları baarde Ukrainağa qarşı ücümini başlamağa yardım eterler - Ostin

Belli olğanı

Bizni Telegram’da oquñız