AQŞ ve ittifaqdaşları baarde Ukrainağa qarşı ücümini başlamağa yardım eterler - Ostin

Любезна Катерина
·
14:12, 14 Kiçikay
AQŞ ve ittifaqdaşları baarde Ukrainağa qarşı ücümini başlamağa yardım eterler - Ostin
Foto menbası: t.me/operativnoZSU

AQŞ mudafaa naziri Lloyd Ostin haber etkeni kibi, Ukraina Silâlı Quvetleriniñ baardeki qarşı ücümine qadar Ştatlar ve ittifaqdaşlar bunıñ içün kerek olğan er şeyni alıp bererler. Ukrainağa ücüm etmege yardım etecekler. 

Bunıñ aqqında o, “Ramştayn-9” oturışında uvut aynıñ 14 bildirdi

“Bütün dünyadaki ülkeler quvetlerni arttırıp yañı qararlar üzerinde tüşünmege devam eteler. Kontakt gruppası, serbestlik oğrunda Ukrainanıñ küreşine uzun müddet içinde qol tutacağımıznı ve Ukrainağa yardım etip baar qarşı ücümi vaqtında ücüm etmege yardım etecegimizni añlattı”, - qayd etti Ostin.

Pentagon başı da şunı qayd etti ki, sekiz ülke, Ukrainağa Leopard tanklarını teslim etecek: Almaniya, Poloniya, Kanada, Portugaliya, İspaniya, Norvegiya, Danimarka, Felemenk. Bunen beraber AQŞ, Poloniya ve Çehiya endi yollanılğan tanklarınen beraber başqa soylarını da teslim etecekler. 

Tafsilâtlıca oquñız: AQŞ, Ukrainağa 2,2 mlrd dollar miqdarında arbiy yardım paketiniñ alıp berilmesi aqqında ilân ettiler

Patriot AQM sistemalarını AQŞ, Almaniya ve Felemenk teslim etecekler, SAMP/T ise - Frenkistan ve İtaliya. Daa bir qaç ülke, arbiy yedeklerniñ teslim etilmsei boyunca iş keçireler. 

Bundan da ğayrı, ortaq olğan ülkeler Ukraina, vade etilgen bütün yardımını alsıñ dep er şeyini yapacaqları aqqında sözleştiler. 

Ukraina mudafaa meseleler boyunca Kontakt gruppasınıñ Brükseldeki oturışından evel Lloyd Ostin, Ukraina mudafaa naziri Oleksiy Reznikov ve Felemenk mudafaa naziri Kaysa Ollongrennen eki taraflama körüşüvlerni keçirdi. Ukraina Mudafaa naziri, USQ fırsatlarınıñ arttırılması içün ortaqlarnen elverişli işine ümüt besley.

“Maqsadımız deñişmez - halqara seviyesinde qabul etilgen sıñırlarında bütün territoriyalarımıznıñ serbest etüvi, Ukrainanıñ suverenitet ve territorial bütünlüginiñ kefaletleri”, - ilân etti Reznikov. 

Belli olğanı

Bizni Telegram’da oquñız