“Cesür şeerler”: Ukraїner ve Lilu45 Aqmescit aqqında türküni çıqardılar 

Любезна Катерина
·
11:37, 14 Kiçikay
“Cesür şeerler”: Ukraїner ve Lilu45 Aqmescit aqqında türküni çıqardılar 
Foto menbası: youtube.com/@ukrainernet

Yırcı Lilu45 (Lüdmila Bilousova), Ukraїner teşkilâtnıñ destegi ile “Cesür şeerler” leyhası çerçivelerinde “Aqmescit” yırını ve oña videonı çıqardı. Leyhanıñ videoları vaqtınca işğal etilgen ukrain şeerleriniñ ve şimdi öz evinde özüni telükesizliginde is etip olamağan sakinleriniñ küçüni köstereler. 

Bunı Ukraїner, öz Telegram-kanalında bildire

“Canını qızdırıp er şeynı coyğan er kes, öz arzularını, tınçını, tuvian şeerini ve öz istegen keleceginiñ yaratması aqqında fikirini yaratqan türküni yazmağa istedim”, - qayd etti Lilu45

Aqmescitke “Qırımnıñ göñülli” deyler, çünki aynı o, qıtaiy Ukrainanı yarımadanen birleştirgen trenlerniñ soñki durağı edi. Rusiyenen Qırımnıñ işğalinden soñ biñlerce aqmescitli, tuvğan evini terk etmege mecbur oldı, amma işğal akimiyetini desteklemegen ve Ukrainağa qaytuvını beklegenlerniñ çoqusı qala. 

Tafsilâtlıca oquñız: Qırımlı ukrain yırcısı, qırım manzaraları arasında vasiyet yırına klip çıqarğan

“Mavı kök astında sıcaq cenübiy şeeri ep insanlarnen tolı ve turistik edi. Merkeziy bazarında şarqiy aş terbiyelerniñ qoquları, ayaqlarıñ tübüne tüşken pişken meyvalarından yoldaki qara lekeler, sıcak çiybörekler ve pilâv, suv yalısındaki toplamlar - yüreklerimizde daima olğan ukrain Aqmesceti aqqında hatıralar”, - yaza Ukraїner.

Belli olğanı

  • “Cesür yürekler” leyhası, vaqtınca işğal etilgen ukrain mesken yerlerinden vatandaşlarını desteklemek içün er şeerdeki ekspertiniñ yardımı ile yaratılğan. 
  • Leyha çerçivelerinde Nova Kahovka, Berdânsk, Melitıpol, Herson, Mariupol, Skadovsk, Severodonetsk, Starobilsk, Donetsk ve Lugansk aqqında videolar endi çıqqanlar. 
  • Yañı mevsim Qırımğa bağışlanğan ve üç videodan ve türküden ibaret. “Aqmescit” türküsi - bu mevsimde ilk soyu ola. 
  • Ukraїner - 2016 senesinden beri Ukrainanı ve ukrain kontekstını tetqiq etken, ukrainlerge ikâyelerni tarif etken ve olarnı başqa tillerine tercime etip bütün dünyağa köstergen teşkilâtı. Rusiyeniñ Ukrainağa büyük miqyaslı zapt etüvinden soñ, Ukraїner, öz serbestlik oğrunda cekleşken ülke aqqında tarif ete. Anda ukrainler öz tecribesi aqqında tarif etip başqa halqlar da Ukraina tarafında demokratik qıymetler oğrunda ne içün küreşmek kerek olğanlarını tarif eteler. 

​Bizni Telegram’da oquñız