Suspilne “Ukrain radiosı.Qırım” leyhasını işlettirticek. Malümat olaraq

Терещук Анастасія
·
14:22, 19 Quralay
Suspilne “Ukrain radiosı.Qırım” leyhasını işlettirticek. Malümat olaraq
Foto menbası: Суспільне Крим

Yañı malümat leyhası “Ukrain radiosı.Qırım” işğal etilgen yarımada sakinleri ve bütün Ukraina içün irişimlidir. Aftada beş kere, bazarertesinde cumağace, Kiyev vaqıtı ile saat 19:10 - 20:00ce radionı diñlemek mümkün. Video-versiyası “Ukrain radiosı” YouTube-kanalına irişimli olacaq.

Bunı Suspilne Qırım mühbiri haber etti.

“Ukraina radiosınıñ” prodüseri Yuliya Şeludko “Ukrain radiosı.Qırım” leyhasını ne içün işlettirticek malümatlar berdi.

“Kerçekten,  esas meseci - Qırım bu Ukraina olğanı. Biz Qırım aqqında çoqça malümatlar bermege isteymiz, çünki şimdiki vaqıtında üç dane kanal bar: şahsiy, eglenme, olar malümatlar bereler, lâkin,men bellesem, bu azlıq ete. Şimdiki vaqıtında Qırımda olğan problemalar aqqında, Qırımdan Ukrainağa ve başqa devletlerge köçip kelgen insanlanlarnıñ qıyınçiqları aqqında çoqça malümatlar bermege kerek. Böyle biz ise diqqatını celp etemiz, çünki şimdiki vaqıtında bu pek müim vazifedir”, - ayttı.

Menba: Facebook/Yuliya Şeludko

Prodüser qoştı, ne bazarertesinden cumaaqşamıce programalar ukrain tilinde çıqacaqlar, cuma künü ise qırımtatar şou olacaq.

Aytqanına köre, çoqsı haber programalar  olacaq, lâkin olarda tarih ve medeniyet suallerini de muzakere eticekler.

“Ukrain radiosı.Qırım” leyhasını azırlamağa ğayemız çoqtan bar edi. O bir-eki yılğa yaqın muzakere etile edi ve tek şimdi biz  kerekli imkânlarını ve insanlarını tapmağa oldıq. Dünya hızmetinin hadimlerimiz qoşulmağa azırlığını bildirttiler. Bizim televizion UA: Qırım taqımız de çoq yardım etecek. Ondan ğayrı Herson filiası qoşulıp öz programasını azırlacaqlar. Bu programa er bazarertesi künü çıqacaq”,- Şeludko ayttı.

“Ukrain radiosınıñ” general prodüseri Dmitro Horkin Suspilne Qırımğa ne sebepten tek bu zamanda Qırım yönelişini ayırmağa qararğa keldiler ayttı. 

Dmitro Horkin. Menba: Suspilne Qırım

“Episi kelişti - yañı prodüser Rustam Avdiyev,  “Ukrain radiosınıñ” Qırımdan olğan yahşı kollektivi. Bu sebepten biz ayırıp, qayd etmege qararağa keldi. Ondan ğayrı, bizim esas yönelişimiz - Mustaqılliginin 30-ci yıllığı, çoq vaqıalar Qırımnen bağlı ve olar devlet derecede aktual olmağa başlaylar”, - ayttı Horkin.

Aytqanına köre,  areket etken brendten “,  “Ukrain radiosı. Qırım” yönelişini ayırmağa manaca edi, çünki er bir regional yöneliş böyle adlı ola: Ukrain radiosı. Herson”, Ukrain radiosı. Harkiv” ve başqaları.

General prodüser diñliyciler çoq olğanına ümütınnen paylaştı.

“Biz er vaqıtı oñı “Qırım içün ve Qırım aqqında programalar” adlandırmız. Qırımda yaşağanlarına de, mecburiy köçip kelgenler de içün meraqlı olacaq. Bütün Ukrainada bu sualnen meraqlanğan isanları içün de meraqlı olacaq”, - Horkin qoştı.