2024 seneden itibaren Ukrainada müddetli arbiy hızmetine çağıruvnı lâğu etecekler

Присяжнюк Владислава
·
18:24, 01 Kiçikay
2024 seneden itibaren Ukrainada müddetli arbiy hızmetine çağıruvnı lâğu etecekler
Foto menbası: Офіс Президента

2024 senesi qara qış aynıñ 1’den başlap Ukrainada müddetli arbiy hızmetine çağıruvnı lâğu etmege planlaştıralar.

Bunıñ aqqında salı künü, uvut aynıñ 1 yayınlandırılğan “Devletniñ mudafaa qabiliyetiniñ quvetleştirüvi, Ukraina Silâlı quvetlerinde arbiy hızmetiniñ cazibesiniñ köterilüvi, ve mutehassıs ordusına yavaş-yavaş keçüvi aqqında” Ukraina prezidentiniñ 36/2022 qararında denile

“Ukraina nazirler kabinetinen…azırlığını temin etip Ukraina Yuqarı Şurasınıñ baquvına müddetli hızmetiniñ keçüviniñ olabilgen alternativ şekli olaraq şiddetli arbiy azırlanuv sistemasınıñ kirsetilmesi ve 2024 senesi qara qış aynıñ 1’den Ukraina vatandaşlarnıñ çağıruvınıñ toqtatuvına dair qanun leyhalarnı kirsetmege”, - denile vesiqada. 

Prezidentniñ böyle teklifi, Silâlı quvetlerniñ muqavele boyunca terkibiniñ teşkil etilmesine yavaş-yavaş keçüv planlar ceetinde peyda oldı. 

Arbiy eksperti Oleg Jdanov, “7 kanalı” içüneveldrn de lâğu etebilgenlerini tarif etti. Er şey devletke ve USQ’dr hızmetniñ keçüvi içün muqavele ne qadar çoq esaslı olacağına bağlı edi. 

“Hatırlatayım ki, 2008 senesine qadar Ukraina devlet sıñır hızmeti, bütünle muqavelli edi, iç bir çağırğan soyu hızmette bulunmay edi. Soñra para berilmesiniñ toqtatuvı olğan, bu sebepten çağırğan soylarnı almağa mecburiyeti peyda olğan”, - dedi Jdanov.

Daa qoşqanı kibi, AQŞ’da hızmet muqavelli soylarına ait, Almaniyafa - qarışılğan soyu: ücret, alternativ, çağırıcı ve muqavelli. Bizim alımızda, er şey devletke bağlı. 

“Mütehassıs esasında muqavelli ordusınıñ tarafdarı olam. O, er bir arbiy davalarda Ukraina Silâlı Quvetlerniñ qullanuvınıñ semereligini köstere. Peketüv, yedekte hızmet etüviniñ sayesinde oluaq kerek. Tek yazuv degil, muqavele boyunca olacaq olğan hızmet. İnsanlar bunıñ içün Ukraina mudafaa nazirliginden para alalar”, - inandırdı ekspert. 

Bizni Telegram’da oquñız